Dr Senka Ikonić spec. dermatovenerologije - Kada je pravo vreme da počnete sa antiage tretmanima

Dr Senka Ikonić spec. dermatovenerologije - Kada je pravo vreme da počnete sa antiage tretmanima

Link na biografiju Dr Senke Ikonić

O.B. Čukić Esthetics Novi Sad.

Plastična hirurgija

Estetska medicina

Dermatologija

Ukoliko želite da zadržite godine, promenite svoj izgled, imate potrebu za plastičnom hirurgijom ili estetskom medicinom, zakažite pregled, konsultacije ili intervenciju kod tima renomiranih stručnjaka, eksperata iz oblasti plastične hirurgije, estetske medicine i dermatologije.

O.B. Čukić Esthetics Narodnog fronta 20 Novi Sad

+381 21 467 006 +381 21 63 63 613

e-mail - kontakt@obcukicesthetics.com

dr senka ikonic antiaging

Ne postoji tačan odgovor kada treba početi sa antiage tretmanima, već sve zavisi od procene lekara, objašnjavaju specijalisti iz novosadske ordinacije OB Esthetics.

Sve je individualno i zavisi od želja i ciljeva pacijenta, stvarnih potreba, a sve uz konsultaciju sa doktorima.

OB Esthetics izvodi nehirurške tretmane, kao što su tretmani botoksom, hijaluronskim filerima, profhilo, lipolize, mezoterapije, derpamen tretmani i drugi, a pacijenti mogu da zakažu pregled i kod dermatologa dr Milice Subotić.

Neretko se mlade devojke, podstaknute novim trendovima koje nameću društvene mreže, javljaju sa željom za tretmanima koji su namenjeni zreloj koži. Tada je vrlo važno utvrditi stvarne potrebe za određenim tretmanima i postupati u skladu sa današnjim principom moderne estetske medicine "manje je više".

 

Za tinejdžerke i devojke u ranim dvadesetim godinama idealni su tretmani kože i hemijski pilinzi koji imaju za cilj negu kože, tretman akni i slično. Česti zahtevi pacijentkinja navedenog uzrasta jesu i korekcija tankih usana, gummy smile-a i slično.

Prvi znaci starenja kože javljaju se u kasnim dvadesetim i početkom tridesetih godina života, kada je pravo vreme za početak estetskih procedura, i to pre svega za preventivne tretmane - skinbustere, botoks, mezoterapije i slično.

Kako izabrati odgovarajuć tretman?

U zavisnosti od želja pacijenta u skladu sa adekvatno postavljenim indikacijama od strane doktora, u OB Esthetics klinici se odlučuju za određeni tretman.

"Tretmani hijaluronskim filerima i botoksom daju odmah ili u roku od nekoliko dana vidljive rezultate, međutim, kao što znamo da koža ne stari preko noći, nije moguće jednom estetskom procedurom izbrisati sve znake starenja. Često je potrebno nekoliko tretmana i kombinacije različitih tretmana kako bi se postigao željeni rezultat, a s obzirom da je reč o prirodnim resorptivnim materijalima, takođe je potrebno njihovo ponavljanje u određenim vremenskim intervalima radi održavanja posignutog rezultata", napominju stručnjaci ove klinike.

 

Kako dodaju, svakom pacijentu se individualno pristupa, te na osnovu postojećeg "problema", lekar procenjuje koliko i kojih tretmana je potrebno.

Profhilo tretman "pegla bore"

Profhilo je preparat koji je za svoje efekte dobio brojne nagrade, a takođe je proglašen za najbolji antiage tretman u 2020. godini.

 

Ono što ga izdvaja u odnosu na druge preparate na tržištu je sastav - u pitanju je jedan od preparata sa najvećom koncentracijom hijaluronske kiseline na tržištu (64mg/2ml).

Takođe, izdvaja se odsustvom hemijskih supstanci koje se koriste u umrežavanju hijaluronske kiseline, ali i specifičnom tehnikom aplikacije na tačno određena mesta (BAP tehnika).

Svojim dejstvom zateže i hidrira kožu, a takođe učestvuje u remodelovanju tkiva.

Kako Profhilo deluje?

Održava se u koži oko 28 dana, tokom tog vremena stimuliše sintezu četiri vrste kolagena i elastina, što za posledicu ima značajno povećanje kvaliteta kože kao i smanjenje znakova procesa starenja. Razlikuje se od skinbooster-a jer poseduje značajnu sposobnost zatezanja i podizanja tkiva.

U skladu sa efektima koje ima na tkiva spada u grupu bioremodelatora.

 

Kako izgleda tretman?

Nakon što se koža očisti od kreme sa lokalnim anestetikom, Profhilo se aplikuje na tačno određene tačke (BAP- bio aesthetic points). Nakon tretmana se može nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Za razliku od hijaluronskih filera, efekte tretmana treba očekivati oko četiri nedelje nakon istog. Savetuje se ponavljanje četiri nedelje od prvog tretmana još jednom, što znači da se pun efekat vidi nakon osam nedelja od prve aplikacije.

Kako objašnjavaju u OB Esthetics klinici, do sada se ovaj preparat aplikovao na više od 150.000 pacijenata bez prijavljenih neželjenih efekata. Izrazito je biokompatibilan zbog izuzetno prečišćene, prirodne hijaluronske kiseline koja nije stabilizovana hemijskim jedinjenjima, što sve utiče na dobro podnošenje.

Botox protiv znojenja

Problem hiperhidroze - pojačanog znojenja, uspešno se rešava tretmanom botoksom. Kako kažu u klinici, važno je naglasiti da tretman botoksom nije trajno rešenje i nakon tri do šest meseci dolazi do vraćanja simptoma prekomernog znojenja, kada je tretman potrebno ponoviti. Najčešće su pacijentima dovoljna dva tretmana godišnje, objašnjavaju u klinici.

Izvodi se aplikacijom botulinum toxina injekcionom tehnikom u pazušne regije sa obe strane, uz minimalni oporavak, kada se pacijent odmah nakon procedure vraća svojim svakodnevnim

347403773 693509396118987 4737441689931210965 n jpg

OB Čukić Esthetics Novi Sad

Plastična hirurgija

– Povećanje grudi implantima, Estetska korekcija očnih kapaka. Hirurško uklanjanje promena na koži, Liposukcija, Liposukcija podbratka. Estetska korekcija ušiju, Transplantacija kose, Hirurško uklanjanje mladeža

Estetska medicina

- Hijaluronski fileri, MD kodovi, Botoks, COG niti, 3D mezoniti, Biorevitalizacija - mezoterapija, Terapija dermapenom, PRP (eng. Platelet Rich Plasma), Lipoliza, Mezoterapijom protiv celulita, Profhilo, Hemijski piling, Bioarmiranje Revitafill Xtra zlatnim filerima

DERMATOLOGIJA

Doktori naše poliklinike su edukovani na prestižnim klinikama u Srbiji i svetu.

dr Sanja Škrbić - specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

dr Aleksandra Popović - specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

dr Irina Popović - dr stomatologije sa dozvolom Ministarstva zdravlja RS za pružnje anti-aging procedura dr Milica Subotić - specijalista dermatolog

dr Tamara Petrović - specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije

Dr Dragana Leković Stojanov,specijalizant plasticne i rekonstruktivne hirurgije

Kvalitet i inovacija imaju dugačku tradiciju u Poliklinici "Oral B Čukić". Naše doktorke su stekle visoku reputaciju na polju estetske medicine. Dugogodišnje iskustvo, moderna tehnička opremljenost, visoki standardi kvaliteta i izvanredna usluga su osnova na kojoj se zasniva naša

Ukoliko želite da zadržite godine, promenite svoj izgled, imate potrebu za plastičnom hirurgijom ili estetskom medicinom, zakažite pregled, konsultacije ili intervenciju kod tima renomiranih stručnjaka, eksperata iz oblasti plastične hirurgije, estetske medicine i dermatologije.

O.B. Čukić Esthetics Narodnog fronta 20 Novi Sad

+381 21 467 006 +381 21 63 63 613

e-mail - kontakt@obcukicesthetics.com