Zašto ne treba da padnemo u iskušenje i odemo na tretman biopolimerom?

Krenimo redom…

Biopolimer koji se koristi za uvećanje usana predstavlja formu tečnog silikona i produkt je koji nije odobren od strane FDA - jedne od najrigoroznijih agencija za registraciju lekova i medicinskih sredstava. Samo ovaj podatak treba da bude svojevrstan znak za uzbunu. Rezultat koji se dobija njegovim ubrizgavanjem je Trajan, što znači da nema prostora za grešku ili predomišljanje.

U najboljem slučaju nakon tretmana ovaj produkt će ostati na mestu gde je stavljen i neće pratiti tok kako se lice, a samim tim i usne, sa godinama menjaju, što za posledicu ima izmenjen i neprirodan izgled.

Veća verovatnoća je da će se biopolimer na neki način razdvojiti, migrirati oko i u samo tkivo usana. Rubovi usana će izgubiti svoju definiciju i pojaviće se čvorići. Biopolimer ima tendenciju da „padne“ na dno usana dovodeći do nejednakog i deformisanog izgleda, da prouzorkuje nelagodnost, bol i trajnu naruženost, što sigurno nije ono što se želi kada se inicijalno dođe na tretman

biopolimer rezultat

Ako do sada mislite da je strašno, polako... sada postaje i gore.

Organizam prepoznaje biopolimer kao strani materijal i odbacuje ga. Nekada odmah, nekada prođu meseci ili čak i godine do pojave neželjenih efekata u vidu trajnog otoka koji dovodi do hroničnog edema usana, a uz aktivaciju imunog sistema formiraju se granulomi ( trajni čvorići) koji se jedino mogu hirurškim putem ukloniti, često zajedno sa samim tkivom usana koje biva zahvaćeno. Održati „prirodan“ izgled usana bez deformiteta nakon ovakvih hirurških intervencija predstavlja za svakog hirurga pravi izazov.

Da li mogu da se jave i neki drugi simptomi sem navedenih?

Biopolimer može da izazove niz reakcija kako lokalnih tako i sistemskih. Opisane su pojave alergija, fibroze, crvenila, formiranja ožiljaka čak i keloida, pojave ranica (ulceracija), promena boje i teksture kože i sluzokože, zadebljanja i nekroze. Najčešće sistemske reakcije su bol, groznica, bolovi u zglobovima, alergije, slabost, malaksalost, depresija.

Odaberite proveren i kvalitetan preparat

Pre tretmana dobro razmislite i odaberite proveren i kvalitetan preparat. Nisku cenu biopolimera i njegov "trajni" efekat na kraju ćete skupo platiti.

Preporuka – Hijaluronski fileri

Preporuka svakog ozbiljnog lekara su hijaluronski fileri. Oni su sastavljeni od supstance koja se nalazi u našem organizmu, i u slučaju potrebe mogu se razgraditi. Takođe, važno je napomenuti da su komplikacije nastale upotrebom hijaluronskog filera - retke.

Volite sebe!