Za šta se odlučiti? PRP, Dermapen, Skin busteri ili Jalupro?

g5a7275sajt jpg

Kako da znate koji tretman je najbolji za vašu kožu? U čemu je razlika? Koje su prednosti i mane? Kakvi su rezultati i koliko dugo traju?

Naša dr Aleksandra Popović, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije ističe da je ovim metodama zajedničko to što poboljšavaju sintezu kolagena, elastina, tonus kože i da smanjuju fine bore, ali i da je za najbolje rezultate preporučljiva kombinacija ovih tretmana.

PRP - Prednosti ovog tretmana su te da nema sintetskih stvari, mogućnost alergijske reakcije ne postoji, poboljšanja nastaju uz pomoć naših trombocita i faktora rasta. Omogućava postizanje zavidnih rezultata na koži oko očiju koja je inače relativno teško dostupna za tretman drugim metodama. Rezultati se održavaju i do 18 meseci.

Mane su jer kada se ispoštuje protokol potrebno je vreme da se naše ćelije aktiviraju i da rezultat bude vidljiv. Poboljšanja nastaju postepeno u periodu od 3 do 5 nedelja. Aplikuje se u serijski plasiranim papulama. Takođe, nisu svi spremni da rade venepunkciju zbog PRP tretmana, iako rezultati to više nego opravdavaju.

VAMPIRSKI TRETMAN - Kombinacija PRP i mikronidelinga (odnosno dermapena) daje odlične rezultate, smanjuje vreme oporavka jer se PRP unosi uz pomoć dermapena. Ovaj tretman objedinjuje najbolje rezultate ove dve procedure. Imamo neposredni efekat kao posledica tretmana dermapenom, a potom i PRP postiže svoj maksimum dejstva.

MICRONIDELING ILI TRETMAN IGLICAMA (DERMAPEN) - Na ovaj način aktiviramo kaskadu koja ima za cilj saniranje mikropovreda nastalih primenom dermapena što za posledicu ima povećanje elastina, kolagena, kao i debljine dermisa (jednog od slojeva kože).
Pomoću derma pena u kožu ubacujemo aktivne supstance u zavisnosti od toga šta želimo da postignemo.... hidriranje, smanjenje finih bora, da tretiramo hiperpigmentacije, ožiljke od akni ili da ga kombinujemo sa PRP. Rezultati se održavaju par meseci.

SKIN BOOSTER - Ako želimo brz efekat i rezultat onda je ovo prava stvar. Savetuje se naročito osobama sa suvom kožom, i kožom koja se odlikuje smanjenom elastičnosti. U zavisnosti od preporuke proizvođača, postoje različiti protokoli kao i režimi održavanja.

JALUPRO - Jedinstveni biorevitalizator. Sastoji se od kombinacije aminokiselina i HA. Stimuliše proizvodnju kolagena, daje izuzetne rezulzate kod opuštene kože. Nakon završetka inicijalnog tretmana prelazi se na režim održavanja koji je na 6mm.

Svi navedeni tretmani se sem na licu mogu koristiti i na vratu, dekolteu, šakama i drugim delovima tela gde je to potrebno.