U želji za mlađim i lepšim izgledom estetski tretmani sve popularniji

Ženama koje žele da izgledaju lepo i negovano i u zrelim godinama posete plastičnim hirurzima nisu strane. Međutim, princip moderne estetske medicine "manje je više" ponekad ne razumeju devojke u 20-tim koje se rukovode trendovima sa društvenih mreža, a ne stvarnim potrebama za određenim tretmanima.

skinbooster biorevitalizacija 21 jpg

Česti zahtevi pacijentkinja nezavisno od godina jesu korekcija tankih usana i gummy smile-a, odnosno preterane vidljivosti desni.
"Za tinejdžerke i devojke u ranim 20-im godinama idealni su tretmani kože i hemijski pilinzi koji imaju za cilj negu kože, tretman akni i slično", napominje dr Irina Miković iz ordinacije za estetsku medicinu OB Esthetics.

Ne postoji univerzalan tretman za lepotu jer je svako lice posebna lepota. Zbog široke dostupnosti informacija na društvenim mrežama žene su dobro informisane o estetskim tretmanima.

"Postoje žene koje su manje informisane, ali bi volele na neki način da istaknu svoju lepotu, tu su onda sručnjaci, odnosno mi, da na pravi način usmerimo i individualnim pristupom svakom pacijentu pružimo baš one tretmane koji su odgovarajući kako bismo postigli željeni rezultat", kaže dr Miković.

Najtraženiji tretmani koji održavaju, a može se reći i vraćaju, mladost i svežinu na licu su tretmani botoksom i hijaluronskim filerima, kada se bez, ili uz minimalni oporavak, koriguju bore i licu vraća izgubljen volumen i elastičnost. Takođe, tu su tretmani za poboljšanje kvaliteta kože kao što su hemijski piling, mezoterapija, microneedling, Profhilo, objašnjava dr Irina i napominje da ne postoji nijedan zahvat koji će kožu preko noći učiniti blistavom i mlađom, zato što je starenje, kao i estetska hirurgija, proces.

Ipak, postoje tretmani posle kojih su efekti vidljivi odmah.
"Tretmani hijaluronskim filerima daju odmah vidljive rezultate, naročito uz upotrebu savremenih sredstava za aplikaciju, kao što je kanila, koja bez ili uz minimalni oporavak neposredno nakon intervencije dozvoljava vraćanje svakodnevnim aktivnostima. Međutim, većina estetskih procedura zahteva ponavljanje i određeno vreme kako bi se postigao konačan rezultat", objašnjava dr Miković.

Na kraju, možda odgovor na ono čuveno pitanje "šta žene žele" i nije tako komplikovan…
"Podvrgavanje estetskim procedurama žene doživljavaju kao izdvojeno vreme samo za sebe kako bi istakle svoju lepotu, podigle samopouzdanje i poboljšale kvalitet života", zaključuje dr Miković i pripadnicama lepšeg pola savetuje da im mera lepote uvek bude "Manje je više".

Izvor: Radio-televizija Vojvodine